top of page

Fondant taarten

Fondant taart

Wilt u een leuke gedecoreerde taart met een glad afgewerkte buitenkant? Dan is een fondant taart een goede optie. Voor een fondant taart wordt vaak als basis een biscuit genomen. Deze wordt dan gevuld met een vulling naar keuze en wordt daarna afgedekt/bekleed met een laagje fondant.

20211211_105530.jpg

Wat is fondant?

Fondant is een suikerpasta die gemaakt wordt door suiker en glucose te koken. Rolfondant (wat vaak gebruikt wordt om de taart mee te bekleden) wordt gemaakt door suiker, glucosestroop, plantaardig vet en water te mengen. Door de toevoeging van een vet blijft de structuur wat steviger, waardoor het beter uit te rollen is.

Image by Lawrence Aritao

Wat kun je allemaal doen met fondant?

Het leuke aan fondant is dat je het op verschillende manieren kan verwerken. Zo kun je het bijvoorbeeld uitrollen om een taart te bekleden, of om figuurtjes uit te steken. Je kunt fondant ook gebruiken om figuurtjes of bloemen mee te boetseren.

Decoreren van taarten

Fondant is perfect om een taart mee te decoreren. Omdat fondant makkelijk toepasbaar is, kun je de leukste taarten maken in allerlei verschillende thema’s. Zo kun je voor zowel jong als oud leuke taarten maken, zonder dat taarten op elkaar lijken.

Hoe kun je een fondant taart bestellen?

Bent u na dit alles enthousiast geworden en wilt u een taart of (cup)cake bestellen? Laat dan uw gegevens achter, door het contactformulier in te vullen. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om uw wensen  en voorkeuren af te stemmen en een datum van leveren te plannen.

bottom of page