Taarten
Biscuit
Een biscuit is een luchtig gebak op basis van eieren, bloem en suiker. Op zichzelf is een biscuit wat droog, maar het is de perfecte basis voor het maken van een laagjestaart. In tegenstelling tot een ‘gewone’ cake is biscuit veel minder machtig. Dit is omdat er geen boter aan het beslag wordt toegevoegd. Biscuit heb je in allerlei smaken. De smaken die ik lever zijn:
- Vanille
- Chocolade
- Amandel
Wanneer u specifieke wensen heeft kunt u altijd contact met mij opnemen. Dan kijken we samen naar mogelijkheden.
Red velvet cake
Red velvet cake heeft een hele herkenbare rode kleur en wordt vaak gemaakt in combinatie met een roomkaasglazuur.
Het is een trend die uit Amerika over is komen waaien. Vroeger ontstond de rode kleur, die de taart zo kenmerkt, door een chemische reactie tussen cacao en karnemelk + azijn. Dit kwam doordat de cacao nog onbewerkt was. Tegenwoordig moet de cake rood gemaakt worden met behulp van kleurstof, omdat de cacao zo bewerkt is dat de zuurgraad veranderd is.
De smaak van red velvet? Een lichte chocolade smaak met een vleugje vanille.